Traian Băsescu revine la Cotroceni

Curtea Constituţională a decis în cursul zilei de marţi invalidarea referendumului din 29 iulie privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Preşedintele Curţii Constituţionale a declarat că referendumul a fost validat din punct de vedere al organizării, însă nu a îndeplinit condiţia de cvorum, respectiv de 50 la sută plus unu dintre alegătorii înscrişi pe listele electorale permanente.

Curtea Constituţională se reuneşte din nou, miercuri, la ora 10. Hotărârea privind invalidarea referendumului va fi redactată şi citită în plenul Curţii, apoi semnată de judecători, după care va fi transmisă rârea va fi transmisă apoi Parlamentului.

„În ziua de 21 august 2012, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.i) din Constituţia României şi al art.46-47 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, cu majoritatea de voturi prevăzută de art.47 alin.(1) din Legea nr. 47/1992, a hotărât :

«1. Constată că procedura pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, a fost respectată.

2. Confirmă rezultatele referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 comunicate de Biroul Electoral Central şi constată că din totalul de 18.292.464 de persoane înscrise în listele electorale permanente au participat la vot 8.459.053 de persoane (46.24 %), din care 7.403.836 (87.52 %) au răspuns „DA” la întrebarea „Sunteţi de acord cu demiterea Preşedintelui României?”, iar 943.375 (11.15 %) au răspuns „NU”.

3. Constată că la referendum nu au participat cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, pentru ca referendumul să fie valabil în conformitate cu prevederile art.5 alin.(2) din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.

4. La data publicării prezentei hotărâri în Monitorul Oficial al României, Partea I, încetează interimatul domnului George – Crin Laurenţiu Antonescu în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României.

5. De la data publicării prezentei hotărâri în Monitorul Oficial al României, Partea I, domnul Traian Băsescu îşi reia exercitarea atribuţiilor constituţionale şi legale de Preşedinte al României.

Prezenta hotărâre se prezintă Camerei Deputaţilor şi Senatului, întrunite în şedinţă comună.Hotărârea este definitivă şi general obligatorie şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi în presă.”, se arată într-un comunicat de presă al Curţii Constituţionale dat publicităţii.

8 Thoughts to “Traian Băsescu revine la Cotroceni”

  1. Szabo bacsi

    A PLECAT BOU SI A REVENIT VACA!

  2. viorel

    stai szabo baci ca nu-i asa usor….mai are de stat pana-si termina parlamentul vacanta….si se aduna destui…poate da in primire pana atunci….oricum… nu este doi fara trei….la atreia suspendare vine demiterea finala….odata cu alegerile parlamentare….sa n-avem vorbe….pana atunci basisti trebuie intarcati….decuplati de la resurse… sa vedem cati rezista

  3. Maria

    revine pentru ca ne-a pacalit: face o lege anume sa poata cistiga la tupeul lor= cer cvorum si apoi le le cer acolitilor sa nu participe ( multi din cei care nu au participat nici nu stiau ce inseamna cvorum – de aceea ne vor prosti, sau nu participa niciodata – gen tineri fara „carte” )….
    acesta e presedintele dorit si sustinut de americani ( ma intreb daca si la ei sa sustii democratia inseamna sa aprinzi o torta ca basae…) si de sefii UE…
    ce ma mira pe mine este usuratatea cu care ne pot prosti : acum era vorba doar sa-l dam jos pe base si toti „intelectualii” s-au lasat dusi de propaganda pdl-ista si basista sa nu-l inlocuim cu nu stiu cine cu care nu sunt ei de acord, ca nu a incalcat grav Constitutia, si alte chestii de deruta
    daca nu a incalcat grav Constitutia ( desi nu stiu ce inteleg ei prin „grav”) inseamna ca le place ce face, cum face, cum se comporta, ce caracter are, in concluzie ii reprezinta, il sustin in toate si doresc sa mearga mai departe cu el.
    durerea mea este ca acest guvern nu va putea face ce-a promis si va da vina pe base, ceea ce nu este adevarat de data asta – inclin sa cred ca sunt chiar intelesi….caci daca asa stiu ei sa pregateasca o debarcare, e mai bine sa stea acasa si sa ia notite de la base si pdl-isti lui si sa nu lase totul pe umerii nostri (caci acum singura solutie este strada…)
    din pacate viitorul este sumbru pentru tineri, tineri care inca nu s-au trezit si stau deoparte
    vom trai si vom vedea….

    1. Sorin

      Mariuca ,pe voi v-a fraierit USL-ul cu Pontica si Crinuta,.De trei luni ce v-au dat din cate v-au promis?

  4. zalaucu

    mario daca nu am fost la vot nu inseamna ca nu ne am trezit.asa ca ciocu mic…mic…46,2 e mai mic decat 50 daca nu stiai. pe strada sa te duci la produs ca altceva vad ca nu poti gandi…da dorim sa mergem mai departe cu el ca de aia l am votat pe 5ani.si nu am fost la fraiereala pucistilor. acu iar o sa schimbe plagiatoru constitutia pt.repetentul cacarau si o sa iasa M.R.U. presedinte.pui pariu??noi tineri n o sa mergem niciodata cu rosii si tradatori pnl isti.M.R.U. e de al nostru,tanar si capabil,nu fraier ca plagiatoru si repetentu tau.

  5. Andrei

    Băşescu este un preşedinte menţinut în vârful baionetelor americane.
    Porcul, a amanetat viitorul românilor, angajându-se să cumpere de la americani nişte armament învechit, numai bun de aruncat la fier vechi.
    De aceea este menţinut în funcţie, peste voinţa românilor.

    1. Anonim

      las ca e mai bun Antonescu – un zero barat

  6. viorel

    americanii care-l mai tin inca nu si-au terminat hotiile pe la noi.din fericire au foarte putin timp.OBAMA s-a terminat.deja este egalitate.se duce dupa SARKOZI. ANTONESCU poate fi zero.nu despre el se discuta.puteam alege altul.basinescu nu mai pacaleste decat 6 cucustiuci penali de la CCR. DIN NEFERICIRE a fost prea repede pentru o schimbare reala.si vom mai cheltui energie .dar mortul de la groapa nu se intoarce decat la morga pentru cercetare.suspiciuni sunt destule. pentru zalaucu pe bune cvorumul a fost indeplinit.si fara votul basistilor.se va demonstra in curand si oficial.cat despre siamezii UTC cu freza identica si creer neted nu va mai iluzionati. nu-i vrea nici oligarhia basista.aduc numai prejudicii.

Leave a Comment